joi, 9 iunie 2011

Metodologia de școlarizare pentru etnicii români din afara granițelor (ADMITERE 2011 – 2012 România)

Candidaţii de origine etnică română cu domiciliul stabil în străinătate, care doresc să candideze pe locuri de studii preuniversitare / studii universitare de licenţă, ca bursieri ai statului român, vor depune până la data de 20 iulie 2011 dosarele de candidatură, individual, la sediile misiunilor diplomatice ale României din străinătate, conform „Calendarului desfăşurării concursului de admitere în învăţământul preuniversitar şi superior de stat din România a etnicilor români cu domiciliul stabil în străinătate”, aprobat prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului şi publicat pe site: http://www.edu.ro, Secţiunea „Relaţii Internaţionale” – opţiunea „Românii de Pretutindeni”. 
Pentru candidații din statele în care examenul de bacalaureat/de eliberare a adeverinței de bacalaureat se emite ulterior datei de 20 iulie 2011, completarea dosarelor de candidatură cu diploma de bacalaureat/adeverință de absolvire a examenului de bacalaureat se prelungește până la data de 2 septembrie 2011.
Nu se admite depunerea noilor dosare peste termenul limită: 20 iulie 2011, ci numai completarea acestora cu diplomă de bacalaureat pentru țările la care se face referire în alineatul anterior. 

Documentele dosarului de înscriere:


Nr. crt.


TIPUL DOCUMENTULUI
Documente necesare la  dosar  pentru studii:
PREUNIV.
UNIVERSITARE
Licenţă
Masterat
Rezid.
Doct.
1
Cererea de înscriere – formular tip (Anexa nr.1A)
Da
Da
Da
Da
2
Copie legalizată după actul de naştere
Da
Da
Da
Da

3
Copie după cartea de identitate, care atestă domiciliul stabil, autentificată de ambasadele sau misiunile diplomatice ale României din ţara respectivă.


Da

Da

Da

Da

4
Copie după paşaport de cetăţean român cu domiciliul stabil în străinătate/de cetăţean străin – primele 3 pagini

Da

Da

Da

Da



5
Susţinerea originii etnice române prin:
· adeverinţă eliberată de asociaţiile românilor (OUG 10/2008 art.1(2) lit. (a) şi (b) legal constituite, sau
· declaraţie pe proprie răspundere însoţită de documente oficiale personale şi de familie, după caz, sau
· dovada de origine etnică română – certificate de naştere, certificate de căsătorie ale părinţilor /rudelor până la gradul IV (xerocopie), vizate de ambasadele sau misiunile diplomatice ale României din ţările respective[1]

Da

Da

Da

Da

6
 Adeverinţă medicală tip legalizată, tradusa in limba română sau într-o limbă de circulaţie internaţională

Da

Da

Da

Da
7
 1 Fotografie ¾ care se aplică pe cerere
Da
Da
Da
Da
8
Copiile actelor de studii corespunzătoare celui mai înalt nivel, legalizate de ministerele de resort din ţara de domiciliu  (Albania, Bulgaria, Republica Macedonia, Serbia)   – numerotate și semnate de către candidați la preselecția Comisiei Mixte M.A.E.– M.E.C.T.S. – D.R.P.
 Pentru etnicii români cu domiciliul stabil în străinătate - Copiile actelor de studii corespunzătoare celui mai înalt nivel, legalizate/apostilate de ministerele de resort din ţara de domiciliu a candidaţilor
Da
Da
Da
Da


9

Traduceri în limba română/într-o limbă de circulaţie internaţională, legalizate, după:
Ø      diploma/certificat/adeverinţă de absolvire, însoţite de anexe/foaia matricolă/adeverinţă de studii parţiale (incomplete)

Da

Da

Da

Da




10
Pentru studii de doctorat, pe lângă actele menţionate, mai sunt necesare următoarele documente:  Curriculum Vitae; Listă cu lucrări (articole publicate în reviste de specialitate, comunicări ştiinţifice, referate, brevete, contracte de cercetare ştiinţifică, monografii, cărţi publicate etc.), Recomandări de la două cadre didactice universitare sau specialişti care cunosc activitatea candidatului; Argumentarea temei de cercetare (pe maxim o pagină), în limba română sau într-o limbă de circulaţie internaţională, inclusiv acordul coordonatorului de doctorat




Nu




Nu




Nu




Da


[1] Candidaţii din Albania, Bulgaria, R. Macedonia şi Serbia vor depune aceste documente pe timpul perioadei preselecţiei efectuate de Comisia mixtă MAE – MECTS – DRP.

Arhiva cu documentaţia necesară o puteţi descărca AICI. (Click pentru descărcare)

În componenţa arhivei găsiţi urmatoarele documente:

  • Metodologia de școlarizare (2011-2012)
  • Anexa 1A - Cerere de inscriere la concurs
  • Anexa 1B - Fisa inscriere pt elevii din R Moldova
  • Anexa 2 - Documentele dosarului de inscriere (R Moldova)
  • Anexa 3 - Bonificatia pentru domeniul de studiu (R Moldova)
  • Anexa 4 - Documentele dosarului de înscriere (Balcani si Diaspora)
  • Anexa 5 - Bonificaţia pentru domeniul de studiu (Balcani si Diaspora)
  • Anexa 6 - Centre An Pregatitor 2011-2012
  • Anexa 7 - Lista_Domenii_Fundamentale
  • Anexa 8 - Documentele dosarului de înscriere CPL (Balcani si Diaspora)
  • Anexa 9 - Repartizarea globala pe tari a numarului de locuri
Pentru întrebări şi neclarităţi vă stăm la dispoziţie la următoarele adrese de e-mail: mihajlovs@yahoo.com, sdorinel@gmail.com, maringaspar@gmail.com, cebzands@gmail.com, daniel.magdu@gmail.com, liviustamin@yahoo.com

Vă urăm succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu