marți, 13 decembrie 2011

Concert de Crăciun la Panciova

Luni seara, la Centru de Cultură al oraşului Panciova a avut loc al doilea Concert de Crăciun, organizat de Centrul "In Medias Res", ONG "Să ne cunoaştem", în colaborare cu Centrul de Cultură din Panciova, Licerul de muzică "Jovan Bandur", Casa de Cultură "3 Octombrie" din Satu Nou şi cu sprijinul Municipiului Panciova
Programul a fost susţinut de Orchestra de muzică populară din Panciova, dirijor prof. Petru Bălteanu, Corul de fete al Liceului de muzică "Jovan Bandur", dirijor prof.Miroslav Arbanovski, Cvintetul "Banatic" (Janiel Şublea, Graţian Petrovici, Jaclin Puia, Bojan Boljanac şi Daniel Lazăr), soliştii vocali Tiberiu Lăpădat şi Adelin Stan, cu participarea tinerei violoniste Aleksandra Tajdić, acompaniată la pian de prof Bojana Račić, care a interpretat dansuri româneşti de Bela Bartok. Manifestarea a fost onorată de doamna Zora Kolarski, adjuncta preşedintelui Adunării Municipiului Panciova şi de domnul Raul Doru Truţescu, ataşatul cultural la Ambasada României la Belgrad.

Petru publicul spectator, care în marea parte a fost prezent şi anul trecut la concertul de Crăciun, surpriza mare a fost Corul de fete al Liceului din Panciova,  care sub bagheta profesorului Miroslav Arbanovski au interpretat minunat cinci colinde (Bună dimineaţa Moş Ajun,  Sculaţi boieri, nu dormiţi, Trei păstori, Praznic luminos şi O ce veste minunată), cât şi cvintetul "Banatic" care pur şi simplu a ridicat publicul în picioare prin prestaţia extraordinară. Nici cei doi solişti vocali, Adelin Stan (5 piese) şi Tiberiu Lăpădat (3 piese) n-au fost mai prejos primid aplauze îndelungate la scenă deschisă. Oaspeţii programului au fost elevii şcolii generale din Panciova "Đura Jakšić", intruiţi de profesorul lor de muzică, dl Petru Bălteanu. Ei au interpretat melodii populare româneşti şi sârbeşti, fiind acompaniaţi de Orchestra de muizică populară din Panciova. Crainici au fost Milena  Jovišić (limba sîrbă) şi Critian Bălteanu (limba română). În încheiere, trebuie spus că a fost o bucurie să vezi, în sala aproape plină, cunoscuţi veniţi din Satu Nou, Petrovasâla, Ovcea, Uzdin, Vârşeţ, Alibunar, şi mulţi români, dar şi sârbi, din Panciova, ba chiar şi oaspeţi de la Timişoara. În urma spectacolului, oficialităţile au oferit un coctail pentru numeroşi invitaţi.
Sperăm că acest concert să devină tradiţional spre satisfacţia românilor din Panciova.
S.LĂZĂREANU
RTV Novi Sad relatează concertul:


RTV Panciova relatează concertul:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu