luni, 19 septembrie 2011

SENATORUL VIOREL BADEA ÎN VIZITĂ LA VÂRȘEȚ

Joi, 15 septembrie a.c., la Vârșeț, Stevan Mihailov și Dorinel Stan s-au întâlnit cu Senatorul Viorel Badea și cu Alexandru Mureșan, consulul general al Consulatului General al României la Vârșeț. Cu această ocazie, Stevan Mihailov și Dorinel Stan i-au informat în amănunte despre situația românilor din Serbia.
Senatorul Viorel Badea este un bun cunoscător a situației românilor din Serbia și problemele ei, fiind mereu prezent în Serbia încă din anii `90. El a evidențiat faptul că România recunoaște drepturile depline a tuturor minorităţilor naţionale, inclusiv prin reprezentarea în Parlamentul României a intereselor acestora și lucrul acesta îl așteaptă și de la țările în care trăiesc comunitățile românești. În această ordine de idei, senatorul Badea sublinează că în toamna aceasta Guvernul Român va lua unele măsuri concrete în această privință.
Senatorul Viorel Badea este ferm convins de reușita rezolvării a problemelor cu care se confruntă românii din această zonă, spunând, printre altele, că contactele între dânsul și a altor demnitari români cu reprezentanţii românilor se va intensifica în ideia soluționării problemelor și intensificarea acțiunilor culturale și identitare ale românilor din această zonă.
Demn de evidențiat este  faptul că Senatorul Viorel Badea este Vicepreşedinte al Comisiei de politică externă a Senatului României ocupându-se cu problemele românilor de pretutindeni, membru al Delegației Române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) și, mai nou, recent, pe 6 septembrie în Italia, la Caserta, a fost ales, cu majoritate de voturi, în funcția de președinte al Subcomisiei pentru Prevenirea Conflictelor prin Dialog și Reconciliere din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu