Ordinea de zi:
1. Prezentarea raportului de activitate a filialei CRS 2008-2012
2. Dezlegarea Consiliului a filialei CRS Satu Nou
3. Alegerea conducerii filialei CRS Satu Nou
4. Diverse
La punctul 1 s-a prezentat activitatea filialei.
S-a evidentat colaborarea filialei cu diverse institutii culturale din Romania, cum ar fi Directia pentru Cultura a judetelor Arad, Hunedoara si Timis, Ansamblul Profesionist “Junii Sibiului”, Biblioteca Municipala Deva, Biblioteca Judeteana “Nicolae Iorga” Prahova, Ansamblul Folcloric “Cununita” Sântana.
Foaia bobocilor de anul trecut, este periodic care apare bilunar, inregistrat la Biblioteca Nationala a Serbiei.
Colaborarea filialei cu fanfara “Cultura” si Casa de Cultura din Satu Nou, care de mai multe ori au participat la diverse manifestari culturale prin intermediul filialei CRS Satu Nou.
Cea mai stransa colaborare cu organizatiile romanesti din Satu Nou, filiala CRS o are cu SCA “dr. Radu Flora”, unde de curand s-au reactivat activitatile in cadrul acestei societati.
Traditional, filiala CRS din Satu Nou a marcat 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, organizeaza sezatoare literara dedicata lui Ioan Flora, care deja a devenit o manifestare traditionala la Satu Nou. In fiecare an s-a marcat Unirea Principatelor si ziua Mihai Eminescu.
Noul Consiliu al filialei CRS numara 17 membri. In fruntea filialei a fost ales de presedinte, Marinel Blaj, profesor din Satu Nou. Vicepresedinte Victor Friant, secretar Petru Lazar si casier Valentin Balnojan. Noul Consiliu are mandat de 4 ani de zile, 2012-2016.
Dupa incheiera Adunarii Generale a filialei din Satu Nou, in partea a 2-a a acestei intalniri, a avut loc tribuna publica a CRS “Romani pentru romani”. Scopul acestei tribune este prezentarea proiectelor pe care le va derula CRS în beneficiul românilor din acest an și în viitorul apropiat. Prin dialogul deschis, cea mai importantă organizație a românilor din Serbia, a devenit din nou deschisă către români printr-o funcționare în spiritul vremurilor actuale.
Tribuna publică „Români pentru români” a Comunității Românilor din Serbia a fost ținută la Srediștea Mică, Grebenaț, Iablanca, Mesici, Râtișor, Uzdin, Jamul Mic, Sân Mihai și Satu Nou, urmând în perioada următoare să fie vizitate toate localitățile românești.
Comunitatea Românilor din Serbia, are un protocol de colaborare cu Partidul Democrat, astfel CRS a sprijinit si sustinut listele electorale ale Partidului Democrat la toate nivelurile. Printr-un astfel de demers, CRS revine la o colaborare normală cu forțele democrate din Serbia.
Conferința ”Români pentru români” are drept obiectiv prezentarea realității culturale românești, istorice și politice. Prin această campanie noua conducere a Comunității Românilor din Serbia dovedește că nu s-a schimbat doar conducerea ci și modul de funcționare a organizației, care există pentru și în beneficiul românilor.