joi, 12 aprilie 2012

Conducerea Comunităţii Românilor din Serbia, înregistrată!

A fost depăşită şi ultima barieră în procesul de lungă durată privind reînregistrarea CRS. Recent, prin adoptarea deciziei Agenţiei pentru Registrele Economice de la Belgrad. conform acestei decizii, Agenţia care este subordonată pentru Ministerul pentru Drepturile Omului, Minorităţilor şi Autoguvernării Locale, noua conducere a CRS se înscrie în registru asociaţiilor şi este reprezentată de preşedintele Stevan Mihailov din Satu Nou, vecepreşedinţii: Dorinel Stan (Srediştea Mică), Daniel Magdu (Covăciţa), Marin Gaşpăr (Vârşeţ) şi Dorel Cebzan (Sân Mihai).
 
Agenţia pentru Registrele economice, registratura asociaţiilor, a adus următoarea hotărâre prin care aduce o decizie, unde este specificat că noua conducere a CRS este aleasă în conformitate cu Statutul CRS, astfel fiind îndeplinite condiţiile pentru înregistrarea asociaţiei în Registrul Asociaţiilor în conformitate cu articolul 79 al Legii Asociaţilor (MO al R. Serbia nr. 51-9) şi articolul 30 al aceleiaşi legi. Cererea de înregistrare fiind depusă respectând prevederile legale, s-a decis înregistrarea noii conduceri a CRS.
 
Astfel, după aproape 2 ani, a luat sfârşit o etapă nefastă în istoria celei mai vechi organizaţii româneşti din Serbia. Noua conducere are nevoie de sprijin necondiţionat, susţinere cât şi logistică necesară când este vorba de păstrarea şi afirmarea patrimoniului românesc identităţii şi spiritualităţii a românilor din Serbia. Un moment crucial pentru comunitatea românească şi viitorul ei în perspectivă, care a reuşit să păstreze continuitatea organizaţiei, în condiţiile în care a fost adusă aproape de ambis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu